Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

Sajtóközlemény

2014.10.08

Befejeződött az Észak-Alföldi régióban a TÁMOP-5.4.6.A-12/2 projektünk.

 

 

2014.10.08.

Magyarországi Református Egyház 

Szeretetszolgálati Iroda

 

Sajtóközlemény a projekt zárásáról         

’Info – kommunikációs akadálymentesítés az MRE Szeretszolgálati Iroda szervezésében’ – TÁMOP-5.4.6.A-12/2-2012-0004 sz pályázat

 

 

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszerében ’A fizikai és  info- kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások fejlesztése’ c. pályázat keretében a konvergencia régiókban megvalósuló képzésekre, 7.793eFt összegű támogatást nyert az MRE Szeretetszolgálati Iroda. A támogatási konstrukció elsődleges célja az egyenlő esélyű hozzáférés eredményes és hatékony biztosításához szükséges képzési programok országos hozzáférése, a szakmai tudás széleskörű elterjesztése volt. 

 

A pályázatnak köszönhetően az elmúlt két évben olyan hiánypótló képzéseket szerveztünk az Észak – Alföldi régióban, amelyek a fogyatékossággal élő embertársainkkal foglalkozó szakembereknek adott hasznos, mindennapi munkájuk során használható segítséget.  

A projekt keretében 5 féle képzést indítottunk, azzal a céllal, hogy strukturált, átfogó, friss ismeretekkel segítsük a szociális szférában dolgozókat. A képzésben résztvevők megismerkedhettek az egyenlő esélyű hozzáférés fogalmával, koncepciójával, módszereivel, speciális eszközök használatával. ’Esélyteremtő kapcsolati tréning’, ’Kommunikációs hídépítés ép és fogyatékos emberek között’, ’Autizmus szempontú info – kommunikációs akadálymentesítés a szolgáltatásokban’, ’Súlyosan, halmozottan sérült (SHS) személyek kommunikációs segítője’ c. képzéseinken közel 150 fő vett részt és szerzett Tanúsítványt illetve kapott szociális kreditpont megszerzéséről igazolást. A képzések megvalósítása során olyan érdeklődést és igényt tapasztaltunk az érintett téma iránt, amelyre mindenképpen oda kell figyelni és a jövőben is lehetőséget teremteni minden érdeklődő számára a képzésbe történő bekapcsolódásra.

A megvalósult képzésekkel a képzésben résztvevők széles köre biztosítani tudja, hogy a jövőben minél több területre eljuthasson a fogyatékos emberek érdekeit szem előtt tartó, egyenlő esélyű hozzáférést biztosító szemlélet.

A képzések a Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló és Gondozó Otthonában folytak.

Az ’Info– kommunikációs akadálymentesítés az MRE Szeretetszolgálati Iroda szervezésében’ megnevezésű, TÁMOP-5.4.6.A-12/2-2012-0004 számú projekt 2012.10.08 – 2014.10.08 között került megvalósításra.

 

 

 

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio