Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

vissza a listázó oldalra

Képzés neve:Tanítható-e a vérszerinti szülő? Tények - készségek - eszközök a gyermekvédelemben (T-05-013/2015) T 30pont
Képzés célja:A családi szerepek felelevenítése, a vér szerinti szülők kompetenciáinak ill. annak hiányának bemutatása. Megoldási stratégiák, eszköztár bővítés.
Képzés célcsoportja:Családsegítés, Gyermekjóléti szolgáltatás, Bölcsőde, Családi napközi, Házi gyermekfelügyelet, Helyettes szülői hálózat, Gyermekek átmeneti otthona, Családok átmeneti otthona, Nevelőszülői hálózat, Gyermekotthon, Területi gyermekvédelmi szakszolgálat, Különleges, speciális gyermekotthon
Időpontok, helyszínek:Helyszín: pontos helyszín és időpont:tavoktatas.net oldalon megtekinthető
Kezdés: 2017-01-05 09:00
Zárás: 2017-12-20 17:00
Jelentkezési határidő: 2017-12-10 16:00
A jelentkezési határidő lejárt.

Óraszám:30 óra, 3 nap
Részvételi díj:34.000 Ft
Leírás:

A képzés tartalmában jelen van a családok szerepe a mai magyar társadalomban, a családok működése, a szülői minta hiánya, a lélektani egyensúlyt elveszített családok életében való gondolkodás lehetősége, a gyermekek jogai és kötelezettsége.

Gyakori elégedetlenség a szociális szférában dolgozó szakemberek részéről az eszköznélküliség. A képzés pont arra kívánja  ráirányítani  a figyelmet, hogy a család sajátosan nehézkes vagy problémás működése okait miként és milyen módon lehet segítőként megérteni.

A szülők nehézségei miatt nem várhatunk eredményeket a gyermekek gondozása terén addig, ameddig nem találjuk meg a szülők megsegítésére történő tartós segítségnyújtás eszközét.

A képzés célja tehát, a családi szerepek felelevenítésével a gyermekvédelem alapellátásban gondozott szülők kompetenciájinak ill. annak hiányát megélők bemutatása.

Új szemlélettel szeretnénk a szakmában feladatokkal megbízott, de gyakran eszköz nélküli kollégák számára segítségként, gondolatébresztőként átnyújtani a kapcsolódó ismereteinket.

A képzés és vizsga feltételeinek teljesítését követően szociális kreditpontokról szóló igazolást és felnőttképzési tanúsítványt adunk.

Célcsoport: Családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás, bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet, helyettes szülői hálózat, gyermekek, családok átmeneti otthona, nevelőszülői hálózat, gyermekotthon, területi gyermek-védelmi szakszolgálat, különleges, speciális gyermekotthon

JELENTKEZNI:

Az alábbi linkre kattintva eljut a képzést nyilvántartó rendszerünkbe, ahol a képzést megjelölve lehet online jelentkezni.

http://tavoktatas.net/

A jelentkezéshez szükség lesz a személyes adatok mellett a képzési díj költségviselőjének adataira is. (amennyiben a jelentkező és a költségviselő nem azonos, a számla kiállításához szükséges alapadatokra, kapcsolattartó megnevezésére, elérhetőségére is szükség van)

Csoportos érdeklődés és igény esetén a képzést kihelyezve, Önhöz a lehető legközelebbi helyszínen is megszervezzük és megtartjuk. Várjuk érdeklődésüket, egyeztessünk helyszínt és időpontot.

 

Engedélyszám: T-05-013/2015; 30 pont

adatlap nyomtatása

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio