Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

vissza a listázó oldalra

Képzés neve:Esélyteremtő kapcsolati tréning (S-05-034/2015) S 35 pont
Képzés célja:Olyan attitűd kialakítása, melynek birtokában saját munkaterületén hatékonyan és megkülönböztetés nélkül válik képessé a fogyatékos személyek elfogadására, és a velük való együttműködésre
Képzés célcsoportja:
Időpontok, helyszínek:Helyszín: pontos helyszín és időpont:tavoktatas.net oldalon megtekinthető
Kezdés: 2017-01-05 09:00
Zárás: 2017-12-20 17:00
Jelentkezési határidő: 2017-12-10 16:00
A jelentkezési határidő lejárt.

Óraszám:30 óra
Részvételi díj:40.000 Ft
Megszerezhető képesítés:Igazolás és felnőttképzési Tanúsítvány
Leírás:

A célcsoport: Szociális étkeztetés, falugondnoki és tanyagondnoki szolgálat, házi és jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, családsegítés, támogató szolgálat; fogyatékos személyek nappali ellátása, bentlakást nyújtó ellátása; idősek, demensek nappali és bentlakást nyújtó ellátása; pszichiátriai betegek közösségi, nappali és bentlakást nyújtó ellátása; szenvedélybetegek közösségi, nappali és bentlakást nyújtó ellátása, gyermekjóléti szolgáltatás, bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet, helyettes szülői hálózat, gyermekek átmeneti otthona, családok átmeneti otthona, nevelőszülői hálózat, gyermekotthon, területi gyermek-védelmi szakszolgálat, különleges, speciális gyermekotthon     

A képzésről

   A résztvevő képessé válik a különböző fogyatékossági típusú személyek reális észlelésére; a különböző fogyatékossági típusú személyekkel való hatékony kommunikációra; a képzésben résztvevők foglalkozása szerinti területeken a fogyatékos személyek pszichés vezetésére, támogatására; a helyzetnek és a fogyatékosságnak megfelelő segítségnyújtási formák felismerésére; a közvetlen segítségnyújtás sikeres alkalmazására.
   Pszichés vezetés helyett inkább empátiás megértés, adekvát bánásmód szükséges az adott szakma / hivatás területén. A képzés alkalmas a fogyatékossággal, fogyatékos emberekkel kapcsolatos saját érzések tudatosítására, saját pszichés gátak felismerésére, leküzdésére.
   A tréning kulcsmomentuma a kölcsönösség, egymás felé való nyitottság, fogékonyság, kölcsönös elfogadás és befogadás. A résztvevők szembesülhetnek a mássággal, fogyatékossággal és a fogyatékos emberekkel kapcsolatos érzéseikkel, attitűdjeikkel, jellegzetes magatartásformáikkal. Saját élményt szerezhetnek az akadályozottság, kirekesztettség területein, tudatosíthatják saját pszichés gátjaikat, akadályaikat, félelmeiket a mássággal összefüggésben. A tréning egy határozott tematikát követ a találkozástól az együttélésig, végső cél a szemléletmódváltás a fogyatékos személyekkel kapcsolatban. Alap a kölcsönösség, ép és sérült emberek közötti párbeszéd, kommunikáció és együttműködés.
   Saját élményű önreflektív tréning gyakorlatokkal, tréning módszerekkel, interaktív szituációs helyzetgyakorlatokkal, egyéni, páros és csoportos módszerekkel történik a tréning tematikájának feldolgozása.
   A kölcsönösséget, ép és fogyatékos emberek együttélését, együttműködését a két tréner is modellálja, emellett kívánatos, ha a tréning résztvevői között is vannak fogyatékos személyek is, így már a csoport-közegben elindulhat a belső gátak meghaladása, a kölcsönös nyitottság és elfogadás megvalósulása.

A képzés témái:

- I. Találkozásaink
- II. Megismeréseink
- III. Bélyegeink
- IV. Értékeink
- V. Együttélésünk
- VI. Búcsúzásunk

Helyszín:     akadálymentes helyszín

A megvalósulás időpontja: 2013-2014

 

JELENTKEZÉS MÓDJA:

a bal oldalon talalható  "Jelentkezési lap"  menűpontból letölthető, saját kezű aláírással ellátott jelentkezési lap megküldésével lehet.

Postai címünk: 1146 Budapest, Hungária krt. 200.  

 

 

Engedélyszám: S-05-034/2015, 35 pont

adatlap nyomtatása

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio