Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

vissza a listázó oldalra

Képzés neve:A demenciában szenvedő betegek speciális ellátásának minőségi követelményei
Képzés célja:A résztvevők megismerik a mentális hanyatlásban szenvedő betegek gondozási lehetőségeit, a szociális és egészségügyi intézmények gyakorlatát: a mentális hanyatlás kezelésének szakmai protokollját, a szükségletfelmérés módját, a személyközpontú gondozás technikáit, kapcsolatteremtés elemi szabályait, a környezeti tényezők hatását, a foglalkoztatás formáit és jelentőségét.
Képzés célcsoportja:Idősgondozásban, étkeztetésben, tanyagondokságban, fogyatékos-gondozásban, hajléktalan ellátásban, pszichiátriai, szenvedélybeteg ellátásban dolgozók.
Időpontok, helyszínek:Helyszín: e-learning/ folyamatosan
Kezdés: 2017-01-02 00:00
Zárás: 2017-12-29 00:00
Jelentkezési határidő: 2017-12-20 16:00
A jelentkezési határidő lejárt.

Óraszám:30 óra, ( 3 hónap alatt egyéni ütemben) TÁVOKTATÁSBAN
Részvételi díj:25.000Ft
Leírás:

TÁVOKTATÁS

A távoktatási program lehetőséget biztosít egy sokkal szélesebb körű ismeret elsajátítására, mert a képzési anyagban egyéb segédanyag, kép,videó helyezhető el, hatékonyan szemléltetve a az elsajátítandó ismereteket. A képzési anyag többször áttekinthető, 3 hónap időintervallum alatt korlátlanul hozzáférhető az adott képzés tematikájának megfelelően.

A tanfolyam szakmai anyagának az áttekintésére és a vizsgakövetelmények teljesítésére a résztvevő számára 3 hónap áll rendelkezésre a www.tavoktatas.net internetes oldalon. Ezen időszak alatt a képzésen résztvevő dönti el, hogy mikor lép be a képzésbe. A 3 hónap alatt a vizsgakövetelményeket teljesíteni kell.

A résztvevő a képzési anyag elsajátítása után a rendszerben vizsgázik teszt kitöltésével. A program automatikusan javítja a tesztet, a kitöltését követően az eredmény azonnal látható. Három vizsgalehetősége van a résztvevőnak, sikertelen vizsga után a jogosultsága megszünik.  Ezt követően új jelentkezésre, és ennek vonzataként, a képzési díj újbóli megfizetésére van szükség.

A képzésről:

A társadalom 'elöregedése' a demenciában szenvedő idős emberek számának növekedésével is jár. A képzés során a szakdolgozók megismerik a társadalom demográfiai mutatóit, az öregedés okait és következményeit, az időskori mentális zavarok okait, a jellegzetes kórképeket. Feldolgozásra kerülnek a mentális hanyatlásban szenvedő betegek gondozási lehetőségei, valamint gyakorlati módszerei, különös tekintettel a gondozás szociális és egészségügyi intézményi gyakorlatára. Ismertetésre kerülnek a betegség pszichoszociális kezelésének lehetőségei is. A képzés során a résztvevők megismerik a mentális hanyatlás kezelésének szakmai protokollját. A képzés során képessé válik felismerni az „ápolási útvonal” formáját. Alkalmas lesz a családon és a szakmán belüli emberi kompetenciák felismerésére, orvosi, szociális források mobilizálására. Az összeállított képzési anyag biztosítja, hogy a szakdolgozók jártasságot szerezzenek a mentálisan hanyatló időskorúak korszerű szociális-egészségügyi ellátásának módszereiben. Elsajátíthatják a dependencia szükségletfelmérésének módszereit. A mentálisan hanyatló személyek ellátásának problematikáján belül részletezzük a beteg szükségleteit és az arra adható válaszlehetőségeket. Előtérbe kerülnek a gyakorlatban is alkalmazható személyközpontú gondozás lehetőségei, technikái, irányelvei. Megismerhetik a demens beteggel való kapcsolatteremtés elemi szabályait, a demencia típusait, tüneteit, stádiumait; a demens beteg gondozásához szükséges környezeti tényezőket; az ápolási és gondozási segítség feladatait; a foglalkoztatás formáit, lehetőségeit és jelentőségét. A viselkedésváltozásokat és azok kezelésének módjait. Mindezek mellett gyakorlati példákon keresztül tanulmányozzuk a szituációkat és azok kezelését.

 

A képzés folyamatosan indul!

JELENTKEZÉS

Az alábbi linkre kattintva eljut képzést nyilvántartó rendszerünkben, ahol a képzést megjelölve lehet online jelentkezni.

http://tavoktatas.net/

A jelentkezéshez szükség lesz a személyes adatok mellett a képzési díj költségviselőjének adataira is.

Amennyiben a jelentkező és a költségviselő nem azonos, a számla kiállításához szükséges alapadatokra, kapcsolattartó megnevezésére, elérhetőségére is szükség van.

 

A képzére történő jelentkezzéssel egyidőben kérjük, gondoskodjon a 3.000Ft/fő jelentkezési díj átutalásáról.

Számlaszámunk: 10702019-42267304-52700000


Sikeres jelentkezés után
:
Munkatársunk postázza a Felnőttképzési szerződését, a képzési díjáról szóló számlát, és igény esetén a befizetésére szolgáló csekket ( kérjük jelezze, ha átutalás helyett postai csekken szeretné rendezni a képzés díját)

Ön további teendője:
- a Felnőttképzési szerződés 2db aláírt példányának visszaküldése,
- a számla kiegyenlítése banki utalással vagy csekken.

Mindkét esetben tüntesse fel a számla sorszámát (K0.... formátumú), e nélkül nem tudjuk beazonosítani a befizetését. (ha hiányzik a számla sorszáma, utólag el kell kérnünk az átutalásról szóló elektronikus igazolást vagy a befizetett csekkszelvény szkennelt változatát a beazonosításhoz, amely lassítja a képzésbe történő bekapcsolódást)

A Felnőttképzési szerződés visszaérkezését és a tanfolyami díj rendezését követően biztosítjuk a tananyaghoz való hozzáférését. Erről e-mailben értesül, melyben kap egy felhasználónevet és jelszót.
Amennyiben nem sikerül a belépés, kérjük jelezze az oktatasszervezo@reformatus.hu címen, hogy kollégánk segíteni tudjon.

Jó tanulást, sikeres vizsgát kívánunk!

A demográfiai változás egyik hozadéka a demenciában szenvedő idős emberek számának növekedése. A képzés során a szakdolgozók megismerik a társadalom demográfiai mutatóit, az öregedés okait és következményeit, az időskori mentális zavarok okait, a jellegzetes kórképeket. Feldolgozásra kerülnek a mentális hanyatlásban szenvedő betegek gondozási lehetőségei, valamint gyakorlati módszerei, különös tekintettel a gondozás szociális és egészségügyi intézményi gyakorlatára. Ismertetésre kerülnek a betegség pszichoszociális kezelésének lehetőségei is. A képzés során a résztvevők megismerik a mentális hanyatlás kezelésének szakmai protokollját. A képzés során képessé válik felismerni az „ápolási útvonal” formáját. Alkalmas lesz a családon és a szakmán belüli emberi kompetenciák felismerésére, orvosi, szociális források mobilizálására. Az összeállított képzési anyag biztosítja, hogy a szakdolgozók jártasságot szerezzenek a mentálisan hanyatló időskorúak korszerű szociális-egészségügyi ellátásának módszereiben. Elsajátíthatják a dependencia szükségletfelmérésének módszereit. A mentálisan hanyatló személyek ellátásának problematikáján belül részletezzük a beteg szükségleteit és az arra adható válaszlehetőségeket. Előtérbe kerülnek a gyakorlatban is alkalmazható személyközpontú gondozás lehetőségei, technikái, irányelvei. Megismerhetik a demens beteggel való kapcsolatteremtés elemi szabályait, a demencia típusait, tüneteit, stádiumait; a demens beteg gondozásához szükséges környezeti tényezőket; az ápolási és gondozási segítség feladatait; a foglalkoztatás formáit, lehetőségeit és jelentőségét. A viselkedésváltozásokat és azok kezelésének módjait. Mindezek mellett gyakorlati példákon keresztül tanulmányozzuk a szituációkat és azok kezelését. 

Engedélyszám: T-05-063/2015, 30 kreditpont

adatlap nyomtatása

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio