Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

vissza a listázó oldalra

Képzés neve:A fogyatékosság szociális és egészségügyi vonatkozásai
Képzés célja:Megismerni a fogyatékosság típusait, súlyossági fokát, pszichés jellemzőit, az új típusú szükségletek meghatározására használt FNO-kódolást, készség- és képesség felmérés alapján meghatározott Stollár-féle fejlesztési tervek elkészítésének módját, valamint a fogyatékosok egészségügyi ellátásának specifikumait (decubitus, diabetes, sebellátás). Ezen túlmutatóan bővebb ismeretet szerezni a fogyatékosok speciális jogaival (pl. esélyegyenlőség, gondnokság vagy támogatott döntéshozatal) és a munkába állás lehetőségeivel kapcsolatban (nyílt munkaerő-piac, szociálisfoglalkoztatás).
Képzés célcsoportja:Támogató szolgálatnál, fogyatékos személyek nappali ellátásában, bentlakást nyújtó ellátásában dolgozók
Időpontok, helyszínek:Helyszín: e-learning / folyamatosan
Kezdés: 2017-01-02 00:00
Zárás: 2017-12-29 00:00
Jelentkezési határidő: 2017-12-20 16:00
A jelentkezési határidő lejárt.

Óraszám:30 óra ( 3 hónap alatt egyéni ütemben) TÁVOKTATÁSBAN
Részvételi díj:25.000 Ft
Leírás:

TÁVOKTATÁS

A távoktatási program lehetőséget biztosít egy sokkal szélesebb körű ismeret elsajátítására, mert a képzési anyagban egyéb segédanyag, kép,videó helyezhető el, hatékonyan szemléltetve a az elsajátítandó ismereteket. A képzési anyag többször áttekinthető, 3 hónap időintervallum alatt korlátlanul hozzáférhető az adott képzés tematikájának megfelelően.

A tanfolyam szakmai anyagának az áttekintésére és a vizsgakövetelmények teljesítésére a hallgató számára 3 hónap áll rendelkezésre a www.tavoktatas.net  internetes oldalon. Ezen időszak alatt a képzésen résztvevő szabadon önállóan dönti el, hogy mikor lép be a képzésbe. A 3 hónap alatt a vizsgakövetelményeket teljesíteni kell.

A résztvevő a képzési anyag elsajátítása után a rendszerben vizsgázik teszt kitöltésével. A program automatikusan javítja a teszteket, az eredmény azonnal látható. Három sikertelen vizsga esetében megszűnik a résztvevő tananyaghoz való hozzáférési és vizsgázási jogosultsága. Amennyiben sikeres vizsgát szeretne tenni, akkor új képzési díj befizetésére és új regisztrációra van szüksége.

 

A képzésről:

A képzés során a hallgatók megismerkednek a fogyatékosság típusaival, az azokat kiváltó tényezőkkel, az egyes fogyatékosságok főbb jellemzőivel, pszichés tulajdonságaival, valamint a fogyatékosokkal szemben megnyilvánuló társadalmi attitűddel.
Lehetőség nyílik a fogyatékosok esélyegyenlőségének és alap valamint speciális jogainak áttekintésére.
A fogyatékossághoz kapcsolódó szakmai irányelvek és fogalmak mélyebb elsajátításával az empátiás készség fejlesztésére kerül sor. (integráció, normalizáció, autonómia, participáció)
A képzés során lehetőség nyílik a vitatott cselekvőképességet érintő gondnokság intézménye illetve a támogatott döntéshozatal szükségszerűségének megismerésére.
Jó példák és gyakorlatok ismertetésével megismerésre kerül a fogyatékosok munka világában betöltött és betölthető szerepe.
A hallgatók a képzés során betekintést nyernek a készség- és képesség felmérés alapján meghatározott – szükségleten alapuló – fejlesztési tervek elkészítésébe, valamint rálátásuk lesz az új típusú szükségletek meghatározására FNO-kódolás alapján.
A képzés nem titkolt célja a szemléletformálás a fogyatékosokkal szemben, melyben a hangsúly eltolódik a hasonlóságokra  a különbözőségekkel szemben.

A képzés témái:

A fogyatékosság terminológiája(típusai, súlyossági foka) jellemzői.
A fogyatékossági típusok pszichés jellemzői                                                                
A fogyatékosság esélyegyenlősége, jogi (alap és speciális)
Gondnokság vagy támogatott döntéshozatal
Integráció, normalizáció, autonómia
A munka világa (szociálisfoglalkoztatás, nyílt munkaerő-piac)
Készség-képesség felmérés-szükségletek meghatározása-fejlesztési terv (Stollár-féle)
Új megközelítés: FNO-kódolás
Egészségügyi ismeretek a megváltozott fogyatékos egészségügyi állapotának tükrében
Decubitus kialakulása, megelőzése, kezelése. A sebellátás higiénéje
A leggyakrabban előforduló megbetegedés a diabetes mellitus. korszerű ellátás, gyógyszeres és inzulinos kezelés lehetőségei, diéta.

A képzés és vizsga feltételeinek teljesítését követően szociális kreditpontokról szóló igazolást és felnőttképzési tanúsítványt adunk.

A képzés célcsoportja:

Támogató szolgálat
Fogyatékos személyek nappali ellátása
Fogyatékos személyek bentlakást nyújtó ellátása

A képzés indulása folyamatos!

JELENTKEZÉS:

Az alábbi linkre kattintva eljut képzést nyilvántartó rendszerünkben, ahol a képzést megjelölve lehet online jelentkezni.

http://tavoktatas.net/

A jelentkezéshez szükség lesz a személyes adatok mellett a képzési díj költségviselőjének adataira is. (amennyiben a jelentkező és a költségviselő nem azonos, a számla kiállításához szükséges alapadatokra, kapcsolattartó megnevezésére, elérhetőségére is szükség van)

A képzére történő jelentkezzéssel egyidőben kérjük, gondoskodjon 3.000Ft/fő jelentkezési díj átutalásáról.

Számlaszámunk: 10702019-42267304-52700000


jelentkezés után
:
postázzuk Felnőttképzési szerződését, a képzési díjáról szóló számlát, és igény esetén a befizetésére szolgáló csekket ( kérjük a jelenetkezési lapon jelezze, ha átutalás helyett postai csekken szeretné rendezni a képzés díját)

Ön további teendője:
- a Felnőttképzési szerződés 2db aláírt példányának visszaküldése,
- a számla kiegyenlítése banki utalással vagy csekken. Mindkét esetben tüntesse fel a számla sorszámát (K0.... formátumú), e nélkül nem tudjuk beazonosítani a befizetését. (ha hiányzik a számla sorszáma, utólag el kell kérnünk az átutalásról szóló elektronikus igazolást vagy a befizetett csekkszelvény szkennelt változatát a beazonosításhoz, amely lassítja a képzésbe történő bekapcsolódást)

A Felnőttképzési szerződés visszaérkezését és a továbbképzési díj rendezését követően biztosítjuk a tananyaghoz való hozzáférését. Erről e-mailben értesül, melyben kap egy felhasználónevet és jelszót.
Amennyiben nem sikerül a belépés, kérjük jelezze az oktatasszervezo@reformatus.hu címen, hogy kollégánk segíteni tudjon.

Sikeres vizsgát kívánunk!

 

Engedélyszám: T-05-065/2015, T 30 pont

adatlap nyomtatása

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio