Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

vissza a listázó oldalra

Képzés neve:Szupervízió felhasználási készségek fejlesztése (S-05-025/2015) S 30pont
Képzés célja:A képzés célja a szupervíziós támogatás igényének kialakítása az intézményekben
Képzés célcsoportja:Munkakör megkülönböztetése nem szükséges
Időpontok, helyszínek:Helyszín: pontos helyszín és időpont:tavoktatas.net oldalon megtekinthető
Kezdés: 2017-01-05 09:00
Zárás: 2017-12-20 17:00
Jelentkezési határidő: 2017-12-20 16:00
A jelentkezési határidő lejárt.

Óraszám:30 óra, 3 nap
Részvételi díj:34.000 Ft
Leírás:

A szakmai személyiség – mint „munkaeszköz” – védelmi eszközeinek megismerése, és a szupervíziós támogatás igényének kialakítása a szupervízió folyamatában.

A szupervízió a továbbképzést egyenrangú partneri kapcsolatban valósítja meg. A folyamatban egy sajátos információcsere történik a szupervízor és a felnőtt tanulók között, sőt a tanulócsoport tagjai között is. Egymástól tanulnak tehát kölcsönösen. Mindezek mellett a résztvevők önmaguktól is tanulnak. A tanuló felnőtt tanulásában saját maga a tudás forrása. Itt a szupervízor a tanulás facilitátorává válik: aki elősegíti a tanulási folyamatot, de nem ő vezérli. Ezt a tanulási típust tapasztalati tanulásnak nevezzük. A tanuló ilyenkor elsősorban a saját tapasztalatából tanul, illetve részben mások tapasztalatából.

Mindezeken túl létrejön egy meta-tanulási folyamat is, melyben a szupervízáltnak egyre magasabb szintre fejlődik reflektáló képessége, megtanulja magát a tanulást, saját tapasztalatainak feldolgozását önmaga állandó továbbfejlesztése céljából.

A szupervízió a szakmai képzés-továbbképzés egyik leghatékonyabb formája. Olyan forma, amely egyúttal egy másik fontos feladatot is ellát: a súlyos stressz-hatásoknak kitett szociális szakemberek lelki egészségvédelmét. Már maga a fentebb vázolt tanulási folyamat is mentálhigiénés hatású, de a tanulás során elkerülhetetlen „kibeszélés” is segíti a lelki terhek elviselését, az egyensúly helyreállítását.

Nemcsak a résztvevők, hanem a szociális szakma is profitál: a képzettebb, fejlettebb és egészséges lelkű humán erőforrás a kulcsa a szakma presztízs-növekedésének és társadalmi hatékonyságának.
 

A képzés feltételeinek teljesítését követően szociális kreditpontokról szóló igazolást és felnőttképzési tanúsítványt adunk.

 

 

Engedélyszám: S-05-025/2015, 30 pont

adatlap nyomtatása

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio