Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001240/2015
Adószám: 19024031-2-42

vissza a listázó oldalra

Képzés neve:A fogyatékosság szociális és egészségügyi vonatkozásai (T-05-065/2015) T30 pont
Képzés célja:Megismerni a fogyatékosság típusait, súlyossági fokát, pszichés jellemzőit, az új típusú szükségletek meghatározására használt FNO-kódolást, készség- és képesség felmérés alapján meghatározott Stollár-féle fejlesztési tervek elkészítésének módját, valamint a fogyatékosok egészségügyi ellátásának specifikumait (decubitus, diabetes, sebellátás). Ezen túlmutatóan bővebb ismeretet szerezni a fogyatékosok speciális jogaival (pl. esélyegyenlőség, gondnokság vagy támogatott döntéshozatal) és a munkába állás lehetőségeivel kapcsolatban (nyílt munkaerő-piac, szociálisfoglalkoztatás).
Képzés célcsoportja:Támogató szolgálatnál, fogyatékos személyek nappali ellátásában, bentlakást nyújtó ellátásában dolgozók
Időpontok, helyszínek:Helyszín: online folyamatos
Kezdés: 2016-01-01 00:00
Zárás: 2016-12-23 00:00
Jelentkezési határidő: 2016-12-20 16:00
A jelentkezési határidő lejárt.

Óraszám:30 óra ( 3 hónap alatt egyéni ütemben) TÁVOKTATÁSBAN
Részvételi díj:25.000 Ft/fő
Leírás:

TÁVOKTATÁS

A távoktatás lehetőséget biztosít egy szélesebb körű ismeret befogadására, mert a tananyagban kép, videó, kapcsolódó oldalak hivatkozásai vannak, hatékonyan szemléltetve az elsajátítandó ismereteket. A tananyag többször áttekinthető, 3 hónap időintervallum alatt korlátlanul hozzáférhető az adott képzés tematikájának megfelelően.

A tanfolyam szakmai anyagának áttekintésére, feldolgozására és a vizsgakövetelmények teljesítésére 3 hónap áll rendelkezésre a http://tavoktatas.net internetes oldalon. Ezen időszak alatt a képzésben résztvevő dönti el, hogy mikor, milyen ütemben dolgozza fel a tananyagot.  Fontos, hogy 3 hónap (90 nap) alatt a vizsgakövetelményeket is teljesíteni kell.

A résztvevő a képzési anyag elsajátítását követeően a távoktatási rendszerben vizsgázik, vizsgateszt kitöltésével. A program automatikusan javítja a vizsgázó által megírt tesztet, az eredményt azonnal látja a vizsgázó. Ha a vizsgateszt eredménye nem éri el a minimum követelmény szintjét ( nem felet meg), akkor a vizsgázónak még két lehetősége van javításra.   Három sikertelen vizsga esetében a vizsgázó elveszíti tananyaghoz való hozzáférését és vizsgajogosultságát.

Ha sikeres vizsgát szeretne tenni (hogy a kreditpontot megkapja),  új jogosultságra van szüksége. Ehhez újra kell jelentkezni, el kell sajátítani a tanfolyam tananyagát (képzési díj megfizetése) majd jelezni vizsgaszándékát 90 napon belül.

 

A képzésről:

A tananyag feldolgozása során a résztvevők megismerkednek a fogyatékosság típusaival, az azokat kiváltó tényezőkkel, az egyes fogyatékosságok főbb jellemzőivel, pszichés tulajdonságaival, valamint a fogyatékosokkal szemben megnyilvánuló társadalmi attitűddel.
A tananyag érinti a fogyatékosok esélyegyenlőségének és alap valamint speciális jogait.
A fogyatékossághoz kapcsolódó szakmai irányelvek és fogalmak elsajátításával az empátiás készség fejlesztését érinti a tananyag (integráció, normalizáció, autonómia, participáció)
A tananyag lehetőség ad a vitatott cselekvőképességet érintő gondnokság intézménye illetve a támogatott döntéshozatal szükségszerűségének megismerésére.
Jó példák és gyakorlatok ismertetésével  a fogyatékosok munka világában betöltött és betölthető szerepére is kitér a tananyag.
A résztvevők betekintést nyernek a készség- és képesség felmérés alapján meghatározott – szükségleten alapuló – fejlesztési tervek elkészítésébe, valamint rálátásuk lesz az új típusú szükségletek meghatározására FNO-kódolás alapján.

A képzés nem titkolt célja a szemléletformálás a fogyatékosokkal szemben, melyben a hangsúly eltolódik a hasonlóságokra  a különbözőségekkel szemben.

A képzés témái:

A fogyatékosság terminológiája(típusai, súlyossági foka) jellemzői.
A fogyatékossági típusok pszichés jellemzői                                                                
A fogyatékosság esélyegyenlősége, jogi (alap és speciális)
Gondnokság vagy támogatott döntéshozatal
Integráció, normalizáció, autonómia
A munka világa (szociálisfoglalkoztatás, nyílt munkaerő-piac)
Készség-képesség felmérés-szükségletek meghatározása-fejlesztési terv (Stollár-féle)
Új megközelítés: FNO-kódolás
Egészségügyi ismeretek a megváltozott fogyatékos egészségügyi állapotának tükrében
Decubitus kialakulása, megelőzése, kezelése. A sebellátás higiénéje
A leggyakrabban előforduló megbetegedés a diabetes mellitus. korszerű ellátás, gyógyszeres és inzulinos kezelés lehetőségei, diéta.

A képzés és vizsga feltételeinek teljesítését követően szociális kreditpontokról szóló Igazolást és felnőttképzési Tanúsítványt adunk.

A képzés célcsoportja:

Támogató szolgálat
Fogyatékos személyek nappali ellátása
Fogyatékos személyek bentlakást nyújtó ellátása

A képzés indulása folyamatos!

JELENTKEZNI

Az alábbi linkre kattintva eljut képzést nyilvántartó rendszerünkben, ahol a képzést megjelölve tudnak online jelentkezni.

http://tavoktatas.net/

A képzére történő jelentkezzéssel egyidőben kérjük, gondoskodjon a 3.000Ft/fő regisztációs díj átutalásáról.

Számlaszámunk: 10702019-42267304-52700000


Sikeres jelentkezés után
:
Munkatársunk postázza a Felnőttképzési szerződését, a képzési díjáról szóló számlát, és igény esetén a befizetésére szolgáló csekket ( kérjük  jelenetkezésekor jelezze, ha átutalás helyett postai csekken szeretné rendezni a képzés díját)

Ön további teendője:
- a Felnőttképzési szerződés 2db aláírt példányának visszaküldése,
- a számla kiegyenlítése banki utalással vagy csekken. Mindkét esetben tüntesse fel a számla sorszámát (K0.... formátumú), e nélkül nem tudjuk beazonosítani a befizetését. (ha hiányzik a számla sorszáma, utólag el kell kérnünk az átutalásról szóló elektronikus igazolást vagy a befizetett csekkszelvény szkennelt változatát a beazonosításhoz, amely lassítja a képzésbe történő bekapcsolódást)

A Felnőttképzési szerződés visszaérkezését és a továbbképzési díj rendezését követően biztosítjuk a tananyaghoz való hozzáférését. Erről e-mailben értesül, melyben kap egy felhasználónevet és jelszót.
(ha gondja támadna a belépéssel, kérjük jelezze az oktatasszervezo@reformatus.hu címen, hogy munkatársunk segíteni tudjon)

Hasznos ismereteket, sikeres vizsgát kívánunk!

Lajstromszám:T-05-065/2015, T 30 pont

adatlap nyomtatása

(c) 2009 Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda - Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyköteles. - Design és programozás: Arteries Studio